SLOM JE NEMINOVAN!?

Spektar - Politika

slom

Gradski izbori za predsjednika  SDP-a Grada Zagreba pokazuju svu mizeriju hrvatske politike. Vrh stranke stao je iza Ive Jelušića, dojučerašnjeg najbližeg suradnika Milana Bandića. U prvom krugu neočekivano je pobijedio mladi DAVOR BERNARDIĆ, kojeg neki drže da je prikriveni kadar Milana Bandića. I to je potvrda da politička alternativa u Hrvatskoj ne postoji.

Politika je postala i ostala uhljebljenje partijskih aktivista. Značajnija razlika izmedju zastupnika u Saboru ne postoji, bez obzira na njihovu stranačku ili nestranačku pripadnost. Gradjani su frustrirani, jer im se alternativa ne nudi, a oni je i ne traze. Situacija je bezizlazna. Revolucija je jedini način koji može postojeće stanje promijeniti. Pri tome revolucija ne mora biti nužno nasilna, ali promjene svakako moraju biti revolucionarne. Vremena nema. Gospodarski i općedrustveni problemi su takve prirode da ih sadašnja vlast, ali nažalost ni opozicija, nisu kadri riješiti i neće ih riješiti. Godinama se trošilo i još troši daleko više od mogućnosti. Dug je narastao i rasti će i dalje do totalnog kolapsa.

Država koja ima dvostruko vise umirovljenika od europskog prosjeka, što regularnih što povlaštenih, jednostavno ne može egzistirati. Država koja ima višestruko više sudaca po glavi stanovnika, a prosječno trajanje sudskih postupaka je višestruko duže od europskog prosjeka ne može opstati, jer je u takvim okolnostima gospodarski razvoj nemoguć. Aktualni ministar pravosudja dao je ostavku vidjevši da nije u stanju napraviti ni najmanji pomak. To je najbolja poruka svim ostalim gradjanima Hrvatske. Bježite! Tajkuni i politički konvertiti će biti takodjer primorani bježati, kada dodje do nemira, a oni su neminovni. Pitanje je samo vremena. Establišmenti su zakazali, a narod će se morati samoorganizirati.

26. svibnja 2010.

JURIS PROTECTA

Udruga za unapređenje pravosuđa u RH

HNB tečajna lista

03.01.2020
Srednji
JPY JPY
100
6,109155
CHF CHF
1
6,854022
GBP GBP
1
8,781009
USD USD
1
6,646529
EUR EUR
1
7,442783
$ Odabir valute
= Odabir valute