POVIJEST

EFFECT d.o.o. za reviziju i ekonomski konzalting utemeljeno je 1. rujna 1990. s idejom da svojim klijentima ponudi usluge u djelatnostima revizije, računovodstva, financijske analize, pripreme i izrade ekonomskih odrednica investicijskih i poslovnih planova, te procjene financijske vrijednosti poduzeća, imovine, dionica, obveznica, komercijalnih zapisa, mjenica i isplativosti poduzetničkih pothvata.

Okruženje u kojemu je EFFECT d.o.o. utemeljen, a moglo bi se reći i u razdoblju sve do danas /2012./ ni u kojem slučaju nije bilo povoljno, da i ne govorimo o razdoblju rata i hrvatske borbe za neovisnost, uglavnom neuspješnoj tranziciji nacionalne ekonomije, prijelazu iz socijalističkog samoupravljanja u kapitalizam do najnovije globalne financijske krize, što je sve imalo i vrlo teške posljedice za krajnji hrvatski jug, odnosno Dubrovačko-neretvansku županije na koje smo po prirodi stvari poslovima i sudbinom okrenuti.

Pa ipak, u razdoblju od utemeljenja do danas uspjeli smo se održati, pripremajući i izrađujući niz elaborata o pretvorbi društvenih poduzeća, privatizaciji, investicijskih projekata, poslovnih planova, procjena vrijednosti poduzeća, imovine, vrijednosnica i sl., uvijek promptno reagirajući na potrebe i zahtjeve naših klijenata. U razdoblju od 1990. do 2011., a vjerujemo i dalje, s novim snagama uspjeli smo steći povjerenje preko 300 stotine klijenata, od najmanjih do najvećih u hrvatskim razmjerima. S ne malim ponosom moramo reći da smo izradili i tržištu ponudili, koje nas je i prihvatilo, jedinistveni hrvatski software za upravljanje financijama PROFIT /od 1998./, koji je prodan u preko 300 primjeraka.

U svakodnevnom radu stalno smo pratili, a to ćemo činiti i ubuduće, suvremene i međunarodno priznate tehnike financijske analize, informatičku i komunikacijsku tehnologiju, odbacujući bilo kakav birokratski pristup poslu, dozvoljavajući mogućnost vlastitih grešaka, razumijevajući potrebe naših klijenata i ukazujući im na sve rizike i opasnosti njihovih nakana.

Sve to pridonijelo je ukupnoj stručnoj, ali i tržišnoj afirmaciji EFFECTA d.o.o. kao renomirane savjetodavne tvrtke diljem Dubrovačko-neretvanske županije, ali i Hrvatske i susjednih država, koja dijeli sudbinu svojih klijenata koliko je to moguće. Bio nam je i ostao temeljni cilj pružiti stručnu potporu našim klijentima i ukazati na važnost objektivnog pristupa u vrednovanju svakog poduzetničkog pothvata, rezultata poslovanja i financijskog položaja klijenta, ma koje veličine i važnosti bio.

U povijesnom slijedu EFFECT d.o.o. ažurno je pratio novosti na području računovodstva, financija, makro i mikroekonomije, informatičke i komunikacijske tehnologije, što je omogućilo promptnu reakciju na potrebe naših klijenata i visok stupanj povjerenja kod čimbenika /banaka, jedinica lokalne i područne samouprave, vjerovnika i sl./ koji odlučuju o pitanjima koji su predmet naših djelatnosti.

Osnivač i direktor

Bajro Sarić, dipl. oec

HNB tečajna lista

03.01.2020
Srednji
JPY JPY
100
6,109155
CHF CHF
1
6,854022
GBP GBP
1
8,781009
USD USD
1
6,646529
EUR EUR
1
7,442783
$ Odabir valute
= Odabir valute